Skupno število ogledov strani

četrtek, 08. december 2011

marmelada iz nešpelj in bele čokolade



potrebujemo:

1 kg nešpelj
3 velika ali 5 malih jabolk
½ l vode
¼ kg sladkorja
Sok ene limone
100 g bele čokolade



Nešplje zarežemo na vrhu in iztisnemo meso skupaj s koščicami. V kozico nalijemo malo vode in stresemo zmečkane nešplje. Segrejemo do vrelišča in kuhamo par minut. Precedimo skozi veliko cedilo (tisto za testenine), tako, da krožno pritiskamo z zajemalko dokler na cedilu ne ostanejo koščice in nekaj ostankov od lupin. Precejeno meso nešpelj ponovno damo v kozico in nadaljujemo s kuhanjem. Dodamo na drobne koščke narezana jabolka. Dodamo še nekaj vode in sladkor ter kuhamo na malem ognju približno pol ure, medtem večkrat premešamo. Zmiksamo s paličnim mešalnikom. Dodamo belo čokolado in še malo pokuhamo, da se čokolada stopi. Dodamo limonov sok, premešamo in z marmelado napolnimo v kozarčke, ki smo jih sterilizirali v pečici ogreti na 100 stopinj. Dobro zapremo in položimo v ugasnjeno pečico, da se počasi ohladijo.