Skupno število ogledov strani

nedelja, 01. junij 2014

nekaj novih stvari . . .

Rada bi se vsaj malo oddolžila temu mojemu blogu in vam, ki pridete pokukat, če se kaj "dogaja".

Najprej en dober recept, ki sem ga priredila po svojem okusu iz nešteto receptov, ki obstajajo na internetu in v kuharskih knjižicah in knjigah.


3 jajca sem penasto zmešala s 3 žlicami rjavega sladkorja, dodala sem 250 g drobno naribanega korenja, 250 g mandljeve moke (mleti mandlji), 2 žlički vinskega kamna, sok polovice limone, 2 žlici kakava. Narahlo sem premešala z leseno kuhalnico. Pekla sem na 160 stopinj 40 minut.

Sladica je odlična, rahla in sočna.Želela sem deliti z vami posnetek naše psičke Belle, ki je danes zjutraj takole obirala češnje. Enako dela z vsem sadjem, ki ga doseže (robidnice, grozdje, ribez  . . .)
Spodaj je nekaj fotografij zadnjih izdelkov iz gline. Prijateljico sem povabila z izdelavi  mask - obrazov - izrazov. Spodaj je nekaj teh izrazov, več ali manj posrečenih.

V Štanjelu v kratkem odpiram svojo galerijo, kjer bodo razstavljeni moji izdelki iz keramike pa tudi izdelki Nataše in mogoče v bodoče še koga.
Kaj več in kaj novega, ko se ponovno javim tukaj.


  maske pred glaziranjem . . .


 . . .


 obrazi in svetilke . . .


pred drugim pečenjem


. . . 


. . .


. . .


po drugem pečenju je treba še vroče izdelke direktno iz peči postaviti v gorljive snovi (žagovina, papir, listje  . . . temu se reče redukcija, potem sprati, če hočemo redukcijo ustaviti in čimprej ohladiti, na koncu je na vrsti čiščenje, ki je najbolj zoprno delo, hkrati pa zanimivo, ker odkriva presenečenja . . .  


  take pridejo izpod žagovine, ohlajene in še ne očiščene


 nekaj poskusnih izdelkov v raku tehniki, moja je prva z leve, četrta in peta  


novi izdelki pred novim zidom in novim mini vrtičkom, spredaj naš Mico star 10 let, ki se pridno umiva

Lepo se imejte do naslednjič.

1 komentar:

  1. Bella pa si je zares privoščila češnje ;)
    Lepi izdelki.

    OdgovoriIzbriši