V hladilniku sem imela nekaj manjših bio bučk in kumar. Kot naročeno sem na tem blogu dobila primeren recept in takoj šla v akcijo.
Prilagodila sem količine in malo spremenila recept glede sestavin.
sestavine za 2 do 3 osebe:
3 manjše bučke (neolupljene, naribane) cca 350 g
1 večja kumara (neolupljena, naribana)
1 jajce
2 žlici posebne moke Mlinotest
2 žlici koruzne moke Mlinotest
2 žlici drobtin
2 žlici quinoino-amarantove moke (quinoio in amarant sem zmlela v moko v kavnem mlinčku)
2 žlički pecilnega praška
sol
peperoncino (po okusu)
nekaj sesekljanih listkov sveže mete (lahko bi zamenjala z drobnjakom ali koriandrom, pehtranom ali timijanom . . . )
Kumare in bučke sem naribala in posolila ter pustila, da je odteklo nekaj vode. Zmešala sem vse sestavine. Ker ni odteklo dosti vode takoj, se je to zgodilo pozneje, ko sem zmešala vse skupaj, zato sem dodala nekaj več moke in drobtine.
Zraven sem priložila paradižnikovo salso (paradižnikov pire z dodatkom ene žlice paradižnikovega koncentrata, ščepec peperoncina, žlica olivnega olja).
Zelo dobro, okusno, pa še zdravo.
Jako, jako dobro, a dobar ti je štos s mljevenjem quinoe i amarantha (imam doma i jedno i drugo). Svakako je za probati.
OdgovoriIzbrišiNa mojem blogu imaš nagradu, pa navrati!
Ja, ni nam treba kupovat ne vem kakšnih mlinčkov, za sproti so ti za kavo kar dovolj.
OdgovoriIzbrišiHvala ti za nagrado, res lepo presenečenje. Pozneje malo bolje pogledam, kako to deluje.
Харесва ми рецептата ти и най-много това, че са печени/пържени без мазнина!
OdgovoriIzbrišiOdlična ideja! :)
OdgovoriIzbrišiI ja često sameljem žitarice ili bademe/lan/sezam pa ih stavljam u polpete.:)
(Maja)