Danes zunaj ni sončka. Ponoči je bilo nekaj dežja, ne vem koliko, nisem še dala prsta v zemljo, da bi preverila. Mogoče bo še kaj popoldne, upam, da kaj več, ker je Kras popolnoma izsušen in je narava podobna najbolj sušnemu poletju. Vendar verjamem, da bo narava vse nadoknadila, na svoj način seveda.
Moram priznat, da so mi bili včasih doma izdelani rogljički precejšen izziv, oziroma jih nisem delala, ker se mi je zdelo, da vzamejo preveč časa. Sedaj se jih večkrat lotim in vidim, da je to precej preprosta stvar, izdelava rogljičkov.
Ti so bili narejeni tako, na hitro, po trenutnem navdihu.
sestavine za testo:
200 g moke 500
100 g ajdove moke
50 g moke kamut
50 g kostanjeve moke
100 g koruzne moke
2 rumenjaka
2 1/2 dl mleka
1/2 kocke kvasa
sol
2 žlici olivnega olja
50 g masla ali margarine
nadev:
150 g mletih lešnikov in mandljev (vsakega en del)
50 g čokolade v prahu
3 žlice kompaktne marmelade (moja jabolčna z izabelo)
2 beljaka
2 žlici ruma
2 žlici limoncella
Testo sem zamesila v kruhomatu in prvič vzhajala, narezala na tri dele, vsakega razvaljala v krog in izrezala po osem trikotnikov, nadevala |
oblikovala rogljičke in jh dala v pečico segreto na 16o stopinj za 30 minut |
potresla z mletim sladkorjem in ...... dobri... vse smo pojedli |
Naslednjič bom naredila manjše, testo bom razdelila na 5 delov, tako bo nastalo 40 rogljičkov.
Ni komentarjev:
Objavite komentar