Regrat še vedno cveti, večinoma cvetov se je že spremenilo v (pri nas jim rečemo pihalce), ker ko te lahke skoraj prosojne kroglice pihneš, se razpršijo.Tu ostajajo listki regrata, ki so še vedno užitni, polni vitaminov.
No, pa poskusimo s pestom.
sestavine:
100 g regrata (večji del), kopriv in melise manjši del (stehtano očiščeno, oprano, ne posušeno)
1 strok česna
30 g pinjol
30 g naribanega parmezana
7 žlic olivnega olja
3 žlice vode, v kateri se je blanširal regrat
Regrat in zelišča očistimo, zrežemo na manjše kose, operemo in stehtamo (zaradi lažjega razmerja z ostalimi sestavinami). Za par sekund damo v vrelo vodo blanširat. Precedimo in ohladimo pod mrzlo vodo. Prihranimo nekaj vode, v kateri se je blanširal regrat. V posodo za sekljanje damo pinjole, česen, nariban sir, regrat z zelišči in olivno olje. Vklopimo in sesekljamo. Vmes preverimo konsistenco. Če je pesto pregost, mu dodamo še malo vode, ki smo jo prihranili.
Ta pesto je odličen, lahko ga uporabimo na več načinov: za testenine, riž, kot dodatek mineštram... Meni je zelo všeč kot namaz na kosu kruha.
Ciao sono felice di conoscerti! Bellissimo il tuo pesto,deve essere buonissimo! Un saluto da Roma
OdgovoriIzbrišiCiao, Clo, come vedi, questo pesto e' fatto con gli ingredienti semplici ma e' davvero buono.
IzbrišiCari saluti, Lyu