Moja je nastala tako:
za testo za 2 focaccie potrebujemo:
500 g moke
2 dl vode + 1/2 dl vode za kvasec
žlička soli
1 žlica olivnega olja
žlička sladkorja
2 dag kvasa
2x3 žlice olivnega olja za premaz testa
2x2 žlički posušenega timijana
2x3 žlice paradižnikove omake
2x3 žlice domačih vloženih oliv
V posodo za kruhomat zlijemo vodo, dodamo žličko soli, žlico olivnega olja, malo premešamo. Dodamo moko, naredimo s prstom obroč, dodamo kvas, razmešan s 1/2 dl vode in žličko sladkorja. Vklopimo na 8 (gnetenje testa) in pustimo, dokler nas s piskom ne opozori, da je testo pripravljeno.
Vzamemo testo iz posode, prerežemo na 2 dela in razvaljamo dva kroga premera torte. Položimo na podlago za torto, s konicami prstov potiskamo testo na dno, da nastanejo luknjice po vsej površini. Namažemo z olivnim oljem, razporedimo olive, potresemo s timijanom in narahlo z žlico premažemo s paradižnikovo omako.
Damo v pečico, segreto na 180 stopinj in pečemo približno 25 minut.
Ovakve bih stvari mogla jesti danima. Nema ničeg boljeg. Fali samo čaša dobre malvazije ili merlota:)
OdgovoriIzbrišiTudi jaz imam take enostavne jedi zelo rada. Ne samo enostavne, tudi dobre, ne? Pa kot praviš ti, čašica (kozarček) dobrega vinca. Poznaš teran?
IzbrišiMnogo dobro..
OdgovoriIzbriši