Treba je porabit jabolka iz shrambe. Meni so jabolka dobra kar tako, še boljša pa so mi v pecivu ali kot čežana. Tokrat bodo jabolka tudi na vrhu pite, kot nekakšen cvet sončnice, ki se poje.
sestavine za testo:
za model 20 cm:
200 g bučne moke (z dodatkom buče)
50 g kostanjeve moke
70 g masla
70 g rjavega sladkorja
1 jajce
žlička pecilnega praška
nadev:
100 g sirnega namaza
100 g domače marmelade (nešpljeva z dodatkom izabeline)
2 jabolki
pest mletih lešnikov
za model:
za lešnik masla
2 žlici mletih lešnikov
Iz moke pomešane s pecilnim praškom, masla in jajca sem na hitro z rokami zgnetla krhko testo in ga dala v najlon folijo ter v hladilnik.
Zmešala sem marmelado, sirni namaz in lešnike.
Testo sem razvaljala. Nizko stekleno posodo sem namazala z maslom in potresla z mletimi lešniki. Obložila sem s testom in namazala marmeladni nadev. Olupila sem jabolka, jih zrezala na ozke krhlje in z njimi okrasila pito.
Dala sem v pečico na 170 stopinj za 35 minut.
Pito sem vzela in pečice in potresla z mletim sladkorjem.
This is so good, that I'm going to want to eat it again and again.
OdgovoriIzbrišiAhha, me too.
OdgovoriIzbrišiThank you, regards.
Obožujem pite na sto in en način :). Jabolčna je pa sploh zakon :).
OdgovoriIzbrišiPotem sva že najmanj dve. Jaz bi jedla pito zjutraj, opoldne, popoldne iz zvečer. Toda.... kilogrami, aj..ajj...
Izbriši