Skupno število ogledov strani
sobota, 26. maj 2012
vanilijeva krema z jagodami in čokolado
Enostavna sladica. Z okusi, ki se lepo združujejo in harmonično dopolnjujejo. Pregrešno dobra.
sestavine za 4 osebe:
2 praška za vanilijev puding
2 žlici sladkorja
8 dl mleka
50 g bele čokolade
50 g kokosa
za preliv:
3 dl jagodne kreme
1 žlica sladkorja
50 g stopljene temne čokolade
jagode za okras (in za pojest)
Jagode operemo, očistimo, zrežemo na polovico in zmiksamo. Dodamo žlico sladkorja, premešamo in damo v hladilnik. Temno čokolado stopimo nad soparo in damo na stran. Skuhamo puding, dodamo belo čokolado in kokos, mešamo, da nastane gladka krema. Vlijemo v kozarce. Prelijemo s temno čokolado in jagodno kremo.
Okrasimo z jagodami in naribano belo čokolado. Postrežemo še toplo ali ohlajeno.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Kdo pri vas vse te dobrote poje :)?
OdgovoriIzbrišini problema, včasih sva dva, včasih nas je šest ali sedem, imamo tudi prijatelje, ki pridejo na obisk, ali pa gremo mi k njim, imamo psičko pa mucko...
Izbriši