Skupno število ogledov strani

sobota, 26. maj 2012

vanilijeva krema z jagodami in čokolado






Enostavna sladica. Z okusi, ki se lepo združujejo in harmonično dopolnjujejo. Pregrešno dobra.



sestavine za 4 osebe:

2 praška za vanilijev puding
2 žlici sladkorja
8 dl mleka
50 g bele čokolade
50 g kokosa


za preliv:

3 dl jagodne kreme
1 žlica sladkorja
50 g stopljene temne čokolade
jagode za okras (in za pojest)
 


Jagode operemo, očistimo, zrežemo na polovico in zmiksamo. Dodamo žlico sladkorja, premešamo in damo v hladilnik. Temno čokolado stopimo nad soparo in damo na stran. Skuhamo puding, dodamo belo čokolado in kokos, mešamo, da nastane gladka krema. Vlijemo v kozarce. Prelijemo s temno čokolado in jagodno kremo.


Okrasimo z jagodami in naribano belo čokolado. Postrežemo še toplo ali ohlajeno.





2 komentarja:

  1. Odgovori
    1. ni problema, včasih sva dva, včasih nas je šest ali sedem, imamo tudi prijatelje, ki pridejo na obisk, ali pa gremo mi k njim, imamo psičko pa mucko...

      Izbriši