Skupno število ogledov strani

petek, 25. maj 2012

kokosove kroglice s kiwijemKiwi dobimo v trgovini vedno, čez celo leto. Ta je prišel iz Italije v košarici. Kompakten, dobrega okusa.
Seveda me je pri malo večji količini takoj zamikalo, da bi ga nekje uporabila kot sestavino.
Po poskusimo naredit tele piškotke:sestavine:

100 g koruzne moke
100 g moke za pecivo
50 g oljčnega olja
200 g kokosove moke
100 g sladkorja
1/2 pecilnega praška
250 g olupljenega kiwija
1/2 naribane limonine lupinice bioKiwi olupimo in prepolovimo. Zmečkamo ga med prsti, mu dodamo žlico sladkorja. V skledi zmešamo moke, pecilni, sladkor, naribamo limonino lupinico, dodamo zmečkan kiwi in kokos. Premešamo in oblikujemo majhne kroglice. Položimo jih v modelčke za majhne slaščice in damo peč na 150 stopinj za 25 minut.

Te kroglice so preproste za pripravo, vendar zelo zdrave (če jim odvzamemo bel sladkor in dodamo kaj bolj primernega za osladitev ter zamenjamo pšenično belo moko s kakšno drugo) pa še dooosti bolj zdrave.Da ne povem, kako so dobre... 2 komentarja:

  1. Ko vidim v opisu, da je nekaj bolj zdravega, sem takoj zraven. Tile piškoti bodo prav prišli, k sveže izstinjenemu soku iz kivija in jabolk. Glede na to, da vsi skoraj vsakodnevno objavljate recepte, katere bi tudi sam preiskusil, mi zmanjkuje časa, da bi vse te recepte preizkusil.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi meni se to dogaja, ne utegnem preizkusiti niti dela receptov, ki bi jih rada. Vendar tako je to, naredimo kar moremo.

      Izbriši