S to torto pa je tako, da sem recept zanjo izbrala na internetu tukaj. Koncept je ostal, glede količine sestavin pa sem vse skupaj priredila malo po svoje.
potrebujemo:
piškotno testo: 70 g masla, 70 g sladkorja, 300 g moke (jaz sem uporabila več vrst moke (koruzna, bučna, ajdova, riževa in posebna primorska), 2 žlički pecilnega praška, ščepec soli, 1 jajce.
400 g zmiksane predhodno v alu foliji pečene buče
250 ml sladke smetane
30 g masla
50 g sladkorja
20 g koruznega škroba
limonina lupinica 1 limone
ščepec soli
2 jajci
50 g sladkorja
40 g grobo sesekljane temne čokolade
5 zdrobljenih amaretto piškotov
50 g mletih bučnih semen
sladkor v prahu za posipanje
Smetano segrevamo, ko je mlačna dodamo maslo in s sladkorjem pomešan koruzni škrob. Počasi segrevamo in mešamo, da se ne naredijo grudice. Dodamo limonino lupinico in ščepec soli. Nastane zelo gost bešamel.
Jajca zmešamo s sladkorjem, primešamo bučno kremo, bešamel in košćke temne čokolade.
Tortni model obložimo s peki papirjem. Obložimo s piškotnim testom, potresemo s piškotnimi drobtinami in mletimi bučnimi semeni. Na vrh zlijemo kremo in damo v pečico na 170 stopinj za 40 minut.
Počakamo, da se torta ohladi in potresemo z mletim sladkorjem.
Meni je ratala podlaga malo debelejša, kot sem želela, zato pa torta ni nič manj dobra.
Torta muy hermosa y seguro deliciosa un sueño sería probarla,adorable calabaza,abrazos y abrazos.
OdgovoriIzbrišiGrazie, Rosita, abrazos.
IzbrišiJoj, divno. Ovo moram probati.
OdgovoriIzbrišiSigurno je torta nekaj posebnega, s prefinjenim okusom buče. Probaj.
IzbrišiSuper izgleda.
OdgovoriIzbrišiHvala, Petra.
IzbrišiBucu volim,svida mi se recept !!!!
OdgovoriIzbrišiMirjana, velja probati, če ti je všeč buča.
IzbrišiSavrsen jesenji desert - divna boja!
OdgovoriIzbrišiJa, buča je res čudovite barve, pa tudi okus ne zaostaja.
IzbrišiMi dispiace, non riesco a tradurre la tua ricetta.
OdgovoriIzbrišiA vederla è bellissima, Ciao
Scusa, Rosetta, ti ho risposto sotto, perche' mi dimentico sempre di scrivere risposte ai commenti su rispondi.
IzbrišiHai provato sopra su translate in your language? e anche' un altro sotto questo? dovrebbe funzionare, se metti da lingua slovena in italiano. Riprova. Se no, la ricetta e presa dal blog italiano, guarda sopra nel post, dove scrive verde "tukaj". Io l'ho un po' modificata (le farine, quantita della zucca...) Spero di averti aiutata. Ciao
OdgovoriIzbrišiVauči, to pa izgleda slaaaastno!
OdgovoriIzbrišiThis cake looks delicious! Hi, nice I arrived here. :)
OdgovoriIzbrišiIzgleda zelo domače. Odlično in super!
OdgovoriIzbriši...ovo je odlično !!...obožavam buču...hvala na receptu jer ću ga svakako isprobati... lijep pozdrav ostavljam.. :)
OdgovoriIzbrišiVolim buču, a posebno slastice od buče i ova torta mi odlično zvuči i izgleda , bilježim je !
OdgovoriIzbrišiMi piace questa torta ^-^.
OdgovoriIzbrišiA presto
Erika
Draga Ljuba, tudi tvoj blog ni od muh. Pa še obe sva s Krasa. Jaz sem Sveto. Pa ti? Lep pozdrav, Vesna (Matimatimati)
OdgovoriIzbrišiAaa... me veseli, jaz Skopo. Nekega dne se srečava v živo, bi rekla.
Izbriši