Skupno število ogledov strani

nedelja, 19. maj 2013

mini zavitki z dvemi nadevi

Ker je še nekaj domače marmelade na zalogi, jo je treba čimprej porabit, saj se je sezona sadja že pričela in če ga bo kaj več . . . ne mojega . . . pri mojih prijateljih, bom lahko naredila novo . . . če bom na volji za marmelade, kot sem bila prejšnjih nekaj let.

Zadovoljit je treba tudi okuse članov družine, ki imajo raje nutello, kokos . . .  zato sem uporabila dva različna nadeva.






sestavine za cca 30 zavitkov:

500 g moke (jaz sem uporabila 200 g koruzne Mlinotest, 100 g bio koruzne (bela), 100 g pirine in 100 g moke za pecivo Mlinotest)
20 g suhega kvasa (lievito madre)
2 dl Donata
1 dl riževega napitka
sol
1/2 žličke cimeta
vanilijev sladkor
30 g rjavega sladkorja
30 g masla
30 g extra deviškega olivnega olja


za 1. nadev:
domača figova marmelada 

za 2. nadev:
Nutella cca 150 g
kokosova moka cca 50 g
philadelphia sirni namaz cca 70 g

rumenjak in žlica vode za premaz

V posodo za peko kruha sem zlila tekočino, solila, dodala olje in stopljeno maslo. Moko sem pomešala s kvasom, cimetom, sladkorjem in dodala v posodo. Vklopila sem na 8 (gnetenje in vzhajanje in pustila do piska).

Testo sem stresla na desko, prerezala na polovico in vsako polovico razvaljala v kvadrat (debelina cca 2 mm.)  Razrezala sem na pravokotnike, položila na vsakega žlico nadeva, pokrila nadev z eno stranico testa, drugo sem prerezala na trakove. Premazala sem vrhove s stepenim rumenjakom in pokrila zavitke s trakci.





 Pri tem mi je pomagal vnuk (moj mali dveinpolletni chef).



 Položila sem zavitke na pekač obložen s peki papirjem in jih premazala z rumenjakom.



 Dala  sem v pečico na 170 stopinj za 20 minut.


 


 Ko so bili zavitki pečeni, sem jih potresla z mletim sladkorjem.



 Preprosti, kar hitro narejeni in odlični!


12 komentarjev:

  1. so zelo lepo gledati, fotografije so osupljive. Te drobne zavitki so dobri za zajtrk in mi je všeč veliko moke, da ste uporabili

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pamy, hvala, grazie. Ti arrangi benissimo a scrivere sloveno. Brava. Io capisco e scrivo abbastanza bene italiano, cosi ti rispondo nella tua lingua.
      alla prossima, ciao!

      Izbriši
  2. Questi te li copio....con ripieno di mele....
    ciao francesca

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Francesca, con ripieno di mele sono buonissimi... a presto.

      Izbriši
  3. complimenti sono deliziosi e molto invitanti....un abbraccio.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Grazie, Maria. E' vero che sono deliziosi, poi con ripieno puoi giocchare davveero tanto, tante varieta... un abbraccio anche' a te.

      Izbriši
  4. mmm, kako so lepi! Ta krasen recept bo tudi meni prišel prav, hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Super so, ker daš nadev čisto po želji, važno, da ni preveč tekoč in ne steče ven. Mislim, da bili dobri tudi s slanimi nadevi... zelenjava, stročnice, sir... v tem primeru seveda testo brez sladkorja.

      Izbriši
  5. Meni pa je všeč, da dovolimo, da nam naši mlajši pomagajo pri ustvarjanju v kuhinji. Super zavitki.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno, če jim je všeč in so radovedni, je prav, da jim dovolimo in jih spodbujamo.

      Izbriši
  6. Uhhhh, ovi stvarno mame, em kukuruzno brašno, em smokvin džem! Moram probati. :)

    OdgovoriIzbriši