Zadovoljit je treba tudi okuse članov družine, ki imajo raje nutello, kokos . . . zato sem uporabila dva različna nadeva.
sestavine za cca 30 zavitkov:
500 g moke (jaz sem uporabila 200 g koruzne Mlinotest, 100 g bio koruzne (bela), 100 g pirine in 100 g moke za pecivo Mlinotest)
20 g suhega kvasa (lievito madre)
2 dl Donata
1 dl riževega napitka
sol
1/2 žličke cimeta
vanilijev sladkor
30 g rjavega sladkorja
30 g masla
30 g extra deviškega olivnega olja
za 1. nadev:
domača figova marmelada
za 2. nadev:
Nutella cca 150 g
kokosova moka cca 50 g
philadelphia sirni namaz cca 70 g
rumenjak in žlica vode za premaz
V posodo za peko kruha sem zlila tekočino, solila, dodala olje in stopljeno maslo. Moko sem pomešala s kvasom, cimetom, sladkorjem in dodala v posodo. Vklopila sem na 8 (gnetenje in vzhajanje in pustila do piska).
Testo sem stresla na desko, prerezala na polovico in vsako polovico razvaljala v kvadrat (debelina cca 2 mm.) Razrezala sem na pravokotnike, položila na vsakega žlico nadeva, pokrila nadev z eno stranico testa, drugo sem prerezala na trakove. Premazala sem vrhove s stepenim rumenjakom in pokrila zavitke s trakci.
Pri tem mi je pomagal vnuk (moj mali dveinpolletni chef).
Položila sem zavitke na pekač obložen s peki papirjem in jih premazala z rumenjakom.
Dala sem v pečico na 170 stopinj za 20 minut.
Preprosti, kar hitro narejeni in odlični!
so zelo lepo gledati, fotografije so osupljive. Te drobne zavitki so dobri za zajtrk in mi je všeč veliko moke, da ste uporabili
OdgovoriIzbrišiPamy, hvala, grazie. Ti arrangi benissimo a scrivere sloveno. Brava. Io capisco e scrivo abbastanza bene italiano, cosi ti rispondo nella tua lingua.
Izbrišialla prossima, ciao!
Questi te li copio....con ripieno di mele....
OdgovoriIzbrišiciao francesca
Francesca, con ripieno di mele sono buonissimi... a presto.
Izbrišicomplimenti sono deliziosi e molto invitanti....un abbraccio.
OdgovoriIzbrišiGrazie, Maria. E' vero che sono deliziosi, poi con ripieno puoi giocchare davveero tanto, tante varieta... un abbraccio anche' a te.
Izbrišimmm, kako so lepi! Ta krasen recept bo tudi meni prišel prav, hvala.
OdgovoriIzbrišiHvala. Super so, ker daš nadev čisto po želji, važno, da ni preveč tekoč in ne steče ven. Mislim, da bili dobri tudi s slanimi nadevi... zelenjava, stročnice, sir... v tem primeru seveda testo brez sladkorja.
IzbrišiMeni pa je všeč, da dovolimo, da nam naši mlajši pomagajo pri ustvarjanju v kuhinji. Super zavitki.
OdgovoriIzbrišiSigurno, če jim je všeč in so radovedni, je prav, da jim dovolimo in jih spodbujamo.
IzbrišiUhhhh, ovi stvarno mame, em kukuruzno brašno, em smokvin džem! Moram probati. :)
OdgovoriIzbrišiProbaj, Tadeja, ne bo ti žal.
Izbriši