Okrog mojega doma raste veliko akacije, ki v tem času omamno diši. Grozdi s cvetovi vabijo, da jih odtrgam, povonjam in občudujem prelepe bele cvetove.
Uporabimo jih lahko za čaje (posušimo cvetove), za razne sirupe, sladice in likerje. Ponavadi jih ocvremo tako kot bezgove cvetove.
Jaz sem naredila tokrat frtalje.
sestavine za cca 8 malih frtalj:
cvetovi akacije (jaz sem jih očistila kar nekaj, približno tri pesti, nisem tehtala)
2 jajci
cca 150 g koruzne moke Mlinotest
2 dl mineralne vode
žlička sode bikarbone
ščepec soli
žlica rjavega sladkorja
sezamovo olje za ponev (1 žlica vsakokrat, torej jaz 3 žlice)
rižev sirup za po vrhu
Cvetove akacije sem potrgala s pecljev, dobro oprala pod tekočo vodo (čeprav jih je prej zelo dobro opral dež). Jajca sem penasto zmešala, dodala sem moko in mineralno vodo, sodo bikarbono, sol in žlico sladkorja. Dobro sem premešala. Dodala sem cvetove in narahlo premešala.
Segrela sem ponev z žlico olja in z zajemalko položila tri kupčke (cca 10-12 cm premera). Ti so se malo razlezli in počasi sem jih pekla na nižji temperaturi na vsaki strani približno 10 minut.
Pečene sem polila z malo riževega sirupa. Odlične! Če jih boste pripravili tudi vi . . . dober tek!
Spet super recept! Sem naredila tvoje mini zavitke z marmelado in čokolado. Malenkost sicer po svoje predelala recept, ampak so res dobri! Niso pa tako lepi izgledali, kot tvoji. Sem pofotkala, enkrat v prihodnosti objavim :)
OdgovoriIzbrišiLepo, da si naredila mini zavitke. Ne verjamem, da je tako kot praviš, čimprej jih objavi.
IzbrišiNekaj podobnega naredim jutri zjutraj za zajtrk pa bo zajtrk za prvake.
OdgovoriIzbrišiDB, verjamem, da je bil zajtrk dober.
IzbrišiCiao, che splendida luce profumata :-)
OdgovoriIzbrišiKakšna kul idjea! Stalno iščem varjante, kako bi kam dala koruzno moko;) Ko sem bila mala, sem vedno komaj čakala, da bodo akacijevi cvetovi - moji starši so jih dajali v maso za palačinke:)
OdgovoriIzbriši