Skupno število ogledov strani
petek, 18. januar 2013
rižota z bučo
sestavine za 2 osebi:
250 g buče hokaido pečene v pečici in zrezane na koščke
250 g riža basmati
sol
1 dl belega vina
posušen koriander
50 g masla
olivno olje
vrela voda za zalivanje rižote
Na olivnem olju popražimo riž in dodamo na kocke narezano bučo. Zalijemo z vinom. Ko se riž osuši, solimo, dodajamo vrelo vodo po potrebi in premešamo. Proti koncu kuhanja dodamo koriander.
Ko je rižota kuhana, dodamo maslo, premešamo in odstavimo z ognja. Rižoto pustimo kakšno minuto stati, preden jo postrežemo.
Okusi basmati riža, buče, koriandra se odlično dopolnjujejo. Ne pozabimo dodati masla, ki okuse in sestavine poveže.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Na hokaido bučo in riž pa se še nisem spomnil. Izgleda zanimivo. A pride to fajn sladko?
OdgovoriIzbrišiDB, ta rižota ni bila prav nič sladka. Lahko bi naredila na popraženni čebuli, vendar sem se odločila za varianto brez, ker sem želela poskusit. Res dobra. Mogoče bi šla zraven še kakšna drugačna začimba.
IzbrišiPoskusi in sporoči, kakšna bo tvoja.
Obožavam rižoto ali ga do sada nisam nikada probala sa tikvom. Mora da je odlično, probam vrlo brzo. :)
OdgovoriIzbrišiMhhhh I like it lovly Blog wishes from Germany nina
OdgovoriIzbrišiRižota s hokaidko je ena mojih najljubših!
OdgovoriIzbrišiBuenísima pinta!!! Con lo que me gusta el arroz y la calabaza... Tengo que probar esta receta =) Saludos
OdgovoriIzbriši