Skupno število ogledov strani

sreda, 14. avgust 2013

sladoled z breskvami


Domač sladoled je v bistvu zelo hitro narejen (če odštejemo mešanje medtem, ko zmrzuje). Kar je najbolj pomembno, vemo iz česa je (kakšne sestavine smo vmešali), se pravi, da ga jemo z boljšim občutkom, kot kupljenega, ki vsebuje veliko dodatkov, zaradi katerih upravičeno vihamo nos. Meni so običajno kupljeni sladoledi presladki. Doma ga lahko naredimo čisto po svojem okusu.
Tokrat sem ga naredila iz breskev. Nimam aparata za sladoled in ne poznam razlike od tega, narejenega ročno. Verjetno bi bilo treba sladoled shranjevati pri temperaturi . . . bi rekla  . . .  - 5 stopnj, da bi ostal lepo ravno prav kremast. Za to bi seveda potrebovali še en zamrzovalnik nastavljen na takšno temperaturo. To bi bil velik strošek . . . pa saj je bil tudi ta zelooo dober in  . . . domač.   


sestavine:

4 breskve
1 navaden jogurt
2 žlici mascarponeja
3 žlice riževega sirupa

Breskve sem olupila, zrezala na kose, zmiksala, dodala jogurt, mascarpone in rižev sirup ter dobro premešala. Preložila sem v plastično posodo s pokrovom in dala v zamrzovalnik. Na vsako uro sem dobro premešala z ročno metlico. To sem ponovila trikrat. Potem sem pustila sladoled v zamrzovalniku do uporabe.  

3 komentarji:

  1. Divno, nije sa vrhnjem, nije presladak...Biljezim za predstojece, dugo Australijsko vrelo ljeto!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja domači sladoledi so zakon. Se strinjam glede temperature shranjevanja - zato ga je najboljse pojesti sproti, preden preveč zamrzne;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepe barve ti je uspel. Res je najboljši predno čisto zamrzne, drugače pa ga vsako uro vzeti ven in ga premešati, pa ne bo kristalov.

    OdgovoriIzbriši