Moja je tokrat iz spodaj navedenih sestavin, med katerimi so tudi listi rdeče pese.
Jaz sem peclje ločila od listov, jih narezala na cca 5 cm dolge koščke, liste zrezala na trakove. Blanširala sem jih v osoljeni vreli vodi in sicer najprej 5 minut peclje, nato sem dodala še liste in blanširala še 2 minuti. Na hitro sem ohladila pod tekočo mrzlo vodo.
sestavine za solato za 2 osebi::
300 g kuhan rumen stročji fižol
200 g blanširani listi rdeče pese (s peclji)
70 g fete
strok česna
vejica svežega limonovega timijana
nekaj listkov sveže bazilike
nekaj listkov sveže mente
EDOO (extra deviško olivno olje)
žlica limonovega soka
Stročji fižol skuhamo v osoljenem kropu (jaz sem kuhala cca 20 minut na počasnem ognju). Precedimo ga in ga ohladimo pod mrzlo tekočo vodo.
V skledo damo stročji fižol, blanširane liste rdeče pese, na drobno zrezan česen in limonov sok. Olivno olje malo segrejemo, da postane toplo, vanj damo sesekljan timijan, baziliko in mento, pustimo kakšno minutko, da zelišča spustijo aromo in dodamo solati. Dodamo še nadrobljeno feto in narahlo premešamo.
Solata je pripravljena za serviranje in . . . dober tek!
Prekrasne boje i kombinacija okusa; skoro da mogu osjetiti sve aromaticne biljke u salati!
OdgovoriIzbrišiNon conoscevo i fagiolini gialli! Comunque è una bella insalatina estiva! Buona!
OdgovoriIzbrišiCiao MARI
No, to pa je nekaj drugačnega, nekaj vrednega poskusiti
OdgovoriIzbriši