Skupno število ogledov strani

četrtek, 1. avgust 2013

solata s stročjim fižolom, listi rdeče pese, feto . . .

V tej vročini za kosilo ali večerjo (za nekatere ob kosilu ali večerji) verjetno ni nič bolj primernega in boljšega od osvežujoče in zdrave solate, sestavljene iz zelenjave, ki trenutno raste na vrtovih ali jo kupimo na tržnici . . . v najslabšem primeru v trgovini.

Moja je tokrat iz spodaj navedenih sestavin, med katerimi so tudi listi rdeče pese.

Jaz sem peclje ločila od listov, jih narezala na cca 5 cm dolge koščke, liste zrezala na trakove. Blanširala sem jih v osoljeni vreli vodi in sicer najprej 5 minut peclje, nato sem dodala še liste in blanširala še 2 minuti. Na hitro sem ohladila pod tekočo mrzlo vodo.  








sestavine za solato za 2 osebi::

300 g kuhan rumen stročji fižol
200 g blanširani listi rdeče pese (s peclji)
70 g fete
strok česna
vejica svežega limonovega timijana
nekaj listkov sveže bazilike
nekaj listkov sveže mente
EDOO (extra deviško olivno olje)
žlica limonovega soka


Stročji fižol skuhamo v osoljenem kropu (jaz sem kuhala cca 20 minut na počasnem ognju). Precedimo ga in ga ohladimo pod mrzlo tekočo vodo.
V skledo damo stročji fižol, blanširane liste rdeče pese, na drobno zrezan česen in limonov sok. Olivno olje malo segrejemo, da postane toplo, vanj damo sesekljan timijan, baziliko in mento, pustimo kakšno minutko, da zelišča spustijo aromo in dodamo solati. Dodamo še nadrobljeno feto in narahlo premešamo.


 


Solata je pripravljena za serviranje in  . . . dober tek!




3 komentarji:

  1. Prekrasne boje i kombinacija okusa; skoro da mogu osjetiti sve aromaticne biljke u salati!

    OdgovoriIzbriši
  2. Non conoscevo i fagiolini gialli! Comunque è una bella insalatina estiva! Buona!
    Ciao MARI

    OdgovoriIzbriši
  3. No, to pa je nekaj drugačnega, nekaj vrednega poskusiti

    OdgovoriIzbriši