Rada pečem kruh in različnih vrst moke, tokrat sem mu dodala posušene paradižnike in dišeča zelišča.
sestavine:
150 g pšenične polnozrnate moke Mlinotest
100 g pirine polnozrnate moke Mlinotest
100 g riževe moke
50 g koruzne moke Mlinotest
50 g kostanjeve moke
10 g svežega kvasa
1 žlička sode bikarbone
1 žlička sladkorja
1 žlička soli
2 žlici olivnega olja
3 dl tople vode + 1/2 dl za kvasec
7 polovičk posušenega paradižnika
peščica sveže bazilike
1 žlička sesekljanega svežega timijana
V posodo za peko kruha sem zlila 3 dl tople vode, dodala žličko soli in 2 žlici olivnega olja. V skledi sem pomešala vse vrste mok, dodala sodo bikarbono. Moke sem z žlico preložila v posodo za peko kruha, navrh sem dala kvasec in primešala malo moke. Pustila sem nekaj minut, da je kvas začel delovati in vklopila kruhomat na 8 (gnetenje in vzhajanje).
Ko je testo "prišlo" skoraj do vrha posode, sem ga vzela ven in ga na delovni plošči rahlo premesila. Dala sem ga v pekač in ga položila v pečico. Vklopila sem pečico na minimum in pustila ponovno vzhajati kakšnih 15 minut..
Povečala sem temperaturo za 180 stopinj in pekla 45 minut.
Dobila sem aromatičen kruh. Takšen kruh je odličen z vsemi vrstami namazov in kot priloga k različnim jedem.
Diši mi.... :). Malček sem še bolna, ampak tale na sliki mi že diši....mislim, da gre na bolje :).
OdgovoriIzbrišiVerjamem, da si medtem že okrevala in da že pridno ustvarjaš v kuhinji.
Izbrišicomplimenti molto molto buono !!!!
OdgovoriIzbrišiGrazie, Mammalorita, tanti saluti!
IzbrišiGrazie per esserti aggiunta al mio blog, sono qui anch'io ma non riesco a capire se la lingua è croata oppure......non mi suona nuova vivendo a Trieste ma ho dubbi. Mi illumini????
OdgovoriIzbrišiBuona settimana.
PS. Penso sia sloveno ho indovinato?????? Volevo dirti che il traduttore che hai messo non funziona. Ciaooo
IzbrišiCiao Edvige, allora vivi a Trieste, siamo molto vicine, anche' se viviamo nei paesi diversi. Dici che traduttore non funziona. Hai provato anche' l'altro? sono due, uno sotto l'altro.
Izbriši