Skupno število ogledov strani

sobota, 23. avgust 2014

Galerija v Štanjelu in veliko marmelade iz cimborov

Ratalo mi je, da sem se končno vsedla za računalnik (samo za malo časa, ker so bolečine v križu močne - standardne bolečine od sesedenih vretenc in še išijas, ki je na trenutke prav nesramno boleč).

Ratalo mi je tudi narediti nekaj fotografij iz moje galerije v Štanjelu in dve fotografiji o zelo dobri marmeladi iz cimborov.

Galerija se nahaja v starem delu Štanjela - na gričku v strnjeni grajski vasici. V njej so razstavljeni predmeti iz keramike, ki so mi v vseh teh letih "ostali", saj zadnja leta zelo malo ustvarjam. Galerija nima urnika, odpremo jo, ko uspemo biti tam, zaenkrat.

Napisala bi rada veliko o tej galeriji in vsem okrog nje, vendar danes samo toliko.

Spodaj pa še moja marmelada, ki sem jo letos naredila zelo veliko, divja marelica pred hišo je obrodila zelo lepo in mi smo se potrudili, da smo male sadeže pridno pobirali in jaz sem pridno (včasih prav težko) kuhala marmelado. Drevo bomo letos krepko skrajšali, saj nam je do sedaj služilo v glavnem za senco, v kratkem nameravamo narediti latnik, ki nam naj bi v prihodnje delal senco pred hišo.    Za marmelado sem sadeže dobro oprala, jih pokuhala, da so se razpustili, malo ohladila, precedila skozi cedilo (pomagala sem si z zajemalko, ki sem jo potiskala na cedilo in mešala, tako so ostali olupki in koščice na cedilu). Zelo preprosto. Iz kaše sem potem skuhala marmelado v razmerju 3:1 s sladkorjem. Tisto o kozarcih sigurno že vsi veste, zato ne bom nič pisala.
Imam še veliko receptov za jedi in sladice, ki sem jih v tem času delala in bi rada kaj napisala in poslikala tudi za vas.

Upam, da bo to kmalu, do takrat lepo se imejte.

13 komentarjev:

 1. Lepa galerija in marmelada...Hvala za slike ki so mi zelo všeč,lepo se imej.

  OdgovoriIzbriši
 2. Ne poznam cimbore,kaksno sadje je to?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Eno ime v italijanščini za cimbore je bromboli. Moji so iz divje marelice, ki je zrastla iz drevesa navadne marelice.

   Izbriši
 3. O, imaš svojo galerijo! Keramični izdelki so nadvse lepi, škoda, da ne delaš več. Upam, da bo križ boljše, pazi nase, čeprav je najhuhe ko počivaš, pa je dolgoročno najbolje za išias, verjemi. Kar počij malce :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, imam čisto svojo galerijo, ki si jo pred nekaj leti ne bi niti v sanjah predstavljala. Hvala Keltika, za nasvet glede počivanja. Res mi najbolj pomaga počitek, vsaj dokler se ne pomiri.

   Izbriši
 4. Zares zelo lepa galerija, vsaj kar je iz fotk razvidno. Izdelke sem pa tudi že prej občudoval na blogu. Pohvalno!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala za pohvalo DB. Res je galerija dobra, ker je tudi ambient tam zelo dober. Štanjel poooočaaaaaaaaaaasiiii..... oživlja, vendar projekti se uresničujejo..

   Izbriši
 5. Zelo lepe fotografije, krasen ambient in izdelki … vse pohvale res! Držim pesti, da vas težave kmalu nehajo pestiti in boste lahko še naprej ustvarjali (in še kdaj kaj napisali, fotodokumentirali, ker se vedno rada oglasim na vašem blogu ;)).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Saj veš, vesela sem vsake pohvale, tako tudi tvoje. Res je išias popustil, težave so še, vendar sem optimmistična in imam še veliko idej in projektov, ki jih želim uresničiti. Pa tudi na blogu hočem še pisati, dokumentirati in deliti z vami.

   Izbriši
 6. oooo kolk lepe fotke:))) marmelada pa disiiiiii:))))

  OdgovoriIzbriši
 7. uuuuu kolk lepe fotke :)))) te bo treba obiskat:))) marmelada pa diši:))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala Vesna. Ti kar pridi me obiskat, pa še marmelado boš poskusla.

   Izbriši