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torek, 17. april 2012

pehtranov polž - la spirale con dragoncello

Pehtranov vonj in okus imam zelo rada. Letos je kar podivjal v večji posodi na dvorišču. Jeseni ga bom verjetno kar presadila v zemljo.
Že nekaj dni me mika, no, danes mi je ratalo, da sem ga uvrstila v program opravil. Naredila sem tole stvar: 



sestavine za testo:

500 g moke za kvašeno in vlečeno testo
1 žlička soli
3 dl vode
1 žlica olja
olje za premaz

V kruhomat sem zlila vodo, jo solila in dodala žlico olja ter dodala moko. Nastavila sem program na 8 (gnetenje) in si prihranila veliko dela. Ko je bilo testo pripravljeno, sem ga prerezala na pol, oba kosa premazala z oljem in dala počivat zavita v najlonsko folijo.

Medtem sem pripravila nadev iz

300 g skute
2 dl kisle smetane
2 pesti sesekljanih pehtranovih listov




sladkorja nisem dala, ker sem želela preizkusit kakšen je brez. Skuta, kisla smetana in pehtran dajo že poln okus, vsaj zame.

Testo sem razvaljala in ga do polovice namazala z nadevom. Dvignila sem prt in ga zavila proti sebi. Dala sem ga v pekač in še enkrat ponovila vajo z drugim testom.


Polža sem premazala z olivnim oljem in dala v pečico za 45 minut na 170 stopinj.





Malo preveč časa sem ga pustila v pečici, ker sem nanj skoraj pozabila, zato je skorjica precej hrustljava. Mislim, da kljub temu ne bo ostalo nič v pekaču. 

TRADUZIONE DELLA RICETTA IN ITALIANO

per impasto:

500 g farina
3 dl acqua
1 cucchiaino di sale
1 cucchiaio di olio 
olio per spennellare
Nella machina per il pane ho messo l'acqua, il sale, olio, poi ho versato la farina. Ho messo sul programma  (impastare - 8). Quando l'impasto era pronto, ho fatto due palline, le ho spennellate con olio e messe in folia naylon a riposare. 

Poi ho preparato il ripieno con 300 g di ricotta, 2 dl di panna acida, 2 manciate di dragoncello trittato.
Si puo mettere anche' un po' di zucchero (io non l'ho messo).  


Ho steso la pasta con il mattarello sopra una tovaglia,  l'ho spennellato con olio e l'ho stesa con le dita finche' non e' diventata molto sottile. Ho messo il ripieno sopra fino a meta (guarda la foto). L'ho arrottolata verso di me con l'aiuto della tovaglia sotto. Ho spennellato la teglia con olio e ho messo il primo rotolo dentro. Poi ho fatto stesso procedimento con la seconda pasta, ho spennellato sopra con olio, buccato con stuzzicadente e messo nel forno a 170 gradi per 45 minuti.

5 komentarjev:

  1. Domace je domace..uvijek bolje i ukusnije ..tijesto nije tesko napraviti a ukus je mnogo ljepsi !!!
    Pozdravljam te i Hvala na posjeti mom blog !!!!!

    OdgovoriIzbriši
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    1. Hvala tebi Mirjana, ja, testo mi zelo lepo uspe, toda nisem še prav zadovoljna. Ko je pečeno, ni tako rahlo, kot si želim. Imaš kakšen nasvet?

      Izbriši
  2. Anche questa mi interessa molto!
    Sono anni che desidero preparare una borek come si deve!
    help!

    OdgovoriIzbriši
  3. Sì intendo questa. L'indirizzo è mariagiorgiaulbar@yahoo.it
    Mi interesserebbe anche la ricetta della marmellata ai fiori di sambuco.
    Grazie!

    OdgovoriIzbriši
  4. Ok, rablu, te lo mando al piu' presto. Per la ricetta della marmellata ai fiori di sambuco ti ho risposto nel mio post.

    OdgovoriIzbriši