Dobila sem dve posodici borovnic. Nekaj smo jih pojedli takoj, kar tako, direktno v usta. Nekaj sem jih porabila za semifreddo z jogurtom in biskvitnimi drobtinicami. Še so ostale, tako da so me začeli "srbeti prsti" za muffine.
sestavine za 12 muffinov:
250 g moke (od tega 50 g koruzne)
3 žličke pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
50 g stopljenega masla
50 g rjavega sladkorja
1 jajce
1 dl melisinega sirupa (lahko nadomestimo z mlekom ali čim drugim)
1 navadni jogurt
250 g borovnic
3 žlice rjavega sladkorja
Jajce penaso zmešamo s sladkorjem, dodamo stopljeno maslo, moko s pecilnim praškom in sodo bikarbono, premešamo z leseno kuhalnico, dodamo jogurt in melisin sirup.
Nekaj borovnic vmešamo v testo.
Pekač za muffine obložimo s papirnatimi modelčki, v vsakega damo eno zvrhano žlico testa, na vrh 1 žlico borovnic in nato še po 1 zvrhano žličko testa. Čisto na vrh dodamo še po 1 žličko borovnic skupaj s sokom.
Pečemo v pečici ogreti na 170 stopinj 40 minut.
muffini med peko
mmmmm....... zelo dobri, rahli in polni borovnic
borovničev muffin z borovničevimi odtenki
Najbolji su mafini u kombinaciji sa vocem, a borovnice obozavam!!!
OdgovoriIzbrišiIzgledaju sočno i primamljivo, sigurno su odlični.
OdgovoriIzbriši