Skupno število ogledov strani

torek, 17. julij 2012

njoki s koprivami in meliso



Nekoč sem nekje na internetu zasledila recept za njoke iz pireja. Pire krompir, ki nam ostane od kosila ali večerje, damo v posodo, pokrijemo s folijo in shranimo v hladilnik. Drugi dan lahko naredimo njoke.  Preizkusila sem to varianto in ugotovila, da pridejo njoki res dobri. Ko jih pripravimo, lahko še kakšno urco počakajo v hladilniku, če jih ne želimo takoj zakuhati. Že nekaj časa delam njoke na ta način in sem zelo zadovoljna.
Seveda je klasičen način priprave krompirjevih njokov še vedno aktualen, na primer če se odločim, da bom tisti dan naredila njoke.

Tokrat naj bodo tile, malo drugačni, posebni:   

sestavine za 2 do 3 osebe:

250 g pire krompirja
1 jajce
cca 100 g moke (jaz sem uporabila koruzno moko Mlinotest)
pest koprivnih in melisinih listkov

pire krompir zmešamo z jajcem, moko in sesekljanimi zelišči



dobro premešamo in oblikujemo njoke (malo večje, kot so na sliki), jaz sem jih naredila 15,



 skuhamo v osoljenem kropu (cca 3 minute) oz. da pridejo na vrh...




Ponudimo z žlico extra deviškega olivnega olja in naribanim parmezanom (jaz tolminski domač "stagionato")
  




Odlični kot predjed ali samostojna jed.



5 komentarjev:

  1. Odlično :). Kot vedno!

    Zate imam eno vprašanje: v začetku avg. bi šli za en vikend na Kras (predvidevam,da si od tu). Mogoče priporočaš kako prenočišče bolj v smislu domačega stila, kakšna turistična kmetija ali kaj podobnega. Hostel Pliskovica ima vse zasedeno, smo hoteli tja it....

    Moj mail: info@cinnamonandthyme.com
    Hvala, hvala za pomoč... :).

    OdgovoriIzbriši
  2. kako su dobri! kako dobro izgledaju! Pinam!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole je pa bilo sigurno dobro. Jaz bi si želel imeti malo večjo porcijo. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, ja, tudi moj partner rabi večjo porcijo. Pa še kaj zraven po možnosti. Tale je bila zame, jaz jem malo pa večkrat na dan.

      Izbriši