Skupno število ogledov strani

petek, 13. julij 2012

poletni njoki z rukolo

Hitro narejeni njoki, zmes lahko počaka v hladilniku tudi čez noč in jih skuhamo in postrežemo, kadar žeimo, pri kosilu ali za večerjo.

Meni je zelo všeč okus po rukoli, ki skupaj s parmezanom in koruzno moko da jedi poseben čar.  






sestavine za 4 osebe:

300 g skute
1 jajce
2 pesti sesekljane rukole
5 žlic koruzne moke
70 g parmezana
po potrebi še moka 
sol
muškatni orešček

par žlic olivnega olja in za oreh masla
nariban parmezan za na vrh





V skledi zmešamo skuto, jajce, sesekljano rukolo, koruzno moko, nariban parmezan, sol in muškatni orešček. Z dvema žlicama oblikujemo njoke in jih položimo v osoljeno vrelo vodo. Ko pridejo na vrh, so kuhani.

V ponvi segrejemo olivno olje in maslo.

Njoke položimo na krožnike, na vsakega damo žličko segrete mešanice olivnega olja in masla (lahko tudi samo zabelimo z žličko hladnega olivnega olja -  še bolj zdravo in lahko) ter potresemo z naribanim parmezanom.    

Poskusite! Zelo dobro in primerno za vroče poletne dni in večere.


3 komentarji:

  1. Čudoviti so, barva je prekrasna. Tole moram poskusiti :).

    OdgovoriIzbriši
  2. Uf, ovo je po mojem ukusu, a boja je fantastična! Pinam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Divne su, obozavam njoke sa rikotom. A boja me je odusevila. :)

    OdgovoriIzbriši