Meni je zelo všeč okus po rukoli, ki skupaj s parmezanom in koruzno moko da jedi poseben čar.
sestavine za 4 osebe:
300 g skute
1 jajce
2 pesti sesekljane rukole
5 žlic koruzne moke
70 g parmezana
po potrebi še moka
sol
muškatni orešček
par žlic olivnega olja in za oreh masla
nariban parmezan za na vrh
V skledi zmešamo skuto, jajce, sesekljano rukolo, koruzno moko, nariban parmezan, sol in muškatni orešček. Z dvema žlicama oblikujemo njoke in jih položimo v osoljeno vrelo vodo. Ko pridejo na vrh, so kuhani.
V ponvi segrejemo olivno olje in maslo.
Njoke položimo na krožnike, na vsakega damo žličko segrete mešanice olivnega olja in masla (lahko tudi samo zabelimo z žličko hladnega olivnega olja - še bolj zdravo in lahko) ter potresemo z naribanim parmezanom.
Poskusite! Zelo dobro in primerno za vroče poletne dni in večere.
Čudoviti so, barva je prekrasna. Tole moram poskusiti :).
OdgovoriIzbrišiUf, ovo je po mojem ukusu, a boja je fantastična! Pinam.
OdgovoriIzbrišiDivne su, obozavam njoke sa rikotom. A boja me je odusevila. :)
OdgovoriIzbriši