Dobro poznam divji koromač...še iz otroštva, ko je mama naredila frtaljo z meliso in koromačem. Ta mi je ostala v zelo ljubem spominu in vsako leto jo v sezoni večkrat naredim.
Tako, sedaj ga pobliže spoznavam, ta gojeni koromač in moram reči, da me je kar navdušil.
Tokrat sem naredila tole ..... rižoto s koromačem in... dodatkom pesta iz mete in melise
sestavine za 2 osebi:
1 velik gomolj koromača
3 žlice olivnega olja
1 lovorjev list
noževa konica žafrana
sol
150 g riža parboiled
Koromač sem dobro oprala in zrezala na debelejše rezine (nisem ga rezala na majhne koščke).
V vrelo vodo sem dala sol in lovor ter dodala koromač. Kuhala sem cca 10 minut. S penovko sem pobrala koromač in kozice. Nekaj rezin koromača in zelene dele sem prihranila. Ostali koromač sem sesekljala s paličnim mešalnikom v kremo.
Na olivnem olju sem podušila rezine koromača, ki sem ga prihranila in dodala riž. Zalila sem z vodo, v kateri se je kuhal koromač, dodala žafran in kuhala cca 15 minut. Po potrebi sem dosolila. Odstavila sem in dodala kremo iz koromača. Za intenzivnejši okus sem dodala žlico pesta iz mete in melise. Rižoto sem pustila nekaj minut stati, da so se okusi prepojili in jo postregla.
Savrseno izgleda!!!
OdgovoriIzbrišiHvala ti, Vera!
OdgovoriIzbriši