Tokrat sem naredila tole pecivo, ki tudi ni treba, da se skriva pred zavitkom, je pa drugačno.
sestavine:
400 g izkoščičenih razpolovljenih češenj
2 jajci
1 navadni jogurt
2 jogurtova lončka manitoba moke
2 jogurtova lončka koruzne moke
1 jogurtov lonček rjavega sladkorja
1/2 jogurtovega lončka olivnega olja
1 pecilni prašek
vanilijev sladkor
naribana limonina lupinica 1 bio limone
cimet
žlica rjavega sladkorja za češnje
sladkor v prahu za posip
Češnje razkoščičimo in polovičke potresemo z žlico sladkorja in cimetom. Premešamo in pustimo ob strani.
Jajca penasto stepemo s sladkorjem, dodamo jogurt, olje, moko pomešano s pecilnim praškom, limonino lupinico in vanilijev sladkor. Stepemo v gladko testo in zlijemo eno tretjino v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Na vrh položimo tretjino češenj, potem drugo tretjino testa, zopet češnje, zadnji del testa in na vrh potresemo preostale češnje.
Pečemo cca 50 minut na 160 stopinj.
Pecivo je sočno, še boljše je s kakšnim sadnim ali čokoladnim prelivom (recimo s stopljeno belo čokolado, ki smo jo razredčili z malo hladne vode in kokosom.
Menim, da bi bilo odlično tudi s prelivom iz temne čokolade. Jah... možnosti so neštete...
Krasno :). Jaz sem nekaj podobnega delala z jagodami, tudi fino :).
OdgovoriIzbrišiVerjamem. Meni so sadne sladice vseh vrst zelo všeč. Bolj kot sadje samo, hmm... čeprav delam na tem, da bi z večjim veseljem jedla tudi sadje. Vse je v glavi, pravijo... in še kako res je to.
OdgovoriIzbriši