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ponedeljek, 04. junij 2012

prosena kaša z zelenjavo / miglio con verdure



Ker se izogibam pšenici (testenin in kruha iz pšenice, ker zakisljuje), rada uvrstim  na jedilnik proso, ajdo, quinojo, amarant...
Pa še okusi so dobri, sestavine mnogo bolj zdrave in preprosto je za pripravo.





sestavine za 2-3 osebe:

200 g prosene kaše
200 g po želji narezanega korenja
200 g zamrznjenega ali svežega graha
1/2 rdeče čebule
strok česna
5 žlic olivnega olja
1/2 žličke mletega ingverja
1/2 žličke curryja
1 žlička koriandra
ščepec suhega majarona
1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
žlička soli
voda po potrebi


Skuhamo proseno kašo.

Na olivnem olju narahlo prepražimo čebulo, česen, dodamo korenje in grah ter začimbe. Dolijemo malo tople vode in počasi dušimo približno 15-20 minut. Dodamo proseno kašo in premešamo. Odstavimo. Postrežemo z žlico kisle smetane.

Ta jed je odlična tudi drugi dan, ko se okusi lepo prepojijo.


miglio con verdure

ingredienti per 2-3  persone:

200 g di miglio 
200 g di carote tagliate a pezzetti
200 g di piselli freschi o surgelati
1/2 cipolla rossa
1 spicchio d'aglio
5 cucchiai di olio d'oliva
1/2 cucchiaino di zenzero in polvere
1/2 cucchiaino di curry
1 cucchiaino di coriandolo
1/2 cucchiaino di maggiorana
1 cucchiaio di prezzemolo fresco
sale
acqua quanto basta

Cuciniamo il miglio.

Su olio d'oliva rosoliamo la cipolla, l'aglio, poi mettiamo le carote, i piselli e le spezie, saliamo, aggiungiamo acqua quanto basta e facciamo cuocere per una ventina di minuti. Aggiungiamo il miglio e spegniamo il fuoco. 
Mescoliamo bene e mettiamo nei piatti. E buono con un cucchiaio di panna acida.

Questo piatto e' ancora piu' buono il giorno dopo, quando i gusti si amalgamano.




4 komentarji:

  1. Prosena kaša se, na razne načine, oduvijek jede u ovim krajevima i mojoj familiji. Ovo je odličan i nov način kako je pripremiti. Posebno su zanimljivi "indijski" začini. Bilježim.

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    1. Ja, dodala sem te začimbe, malo eksperimentirala. Poskusi tudi ti, upam, da ti bo všeč. Kot sem napisala, še boljše je drugi dan, ko se okusi bolje prepojijo.

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  2. ali prej skuhaškašo na mleku ali vodi

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