Skupno število ogledov strani

sobota, 10. november 2012

zrezana štručka s feto in pehtranom

Pecivo iz osnovnega testa, ki se ga lahko tudi rahlo spreminja z dodajanjem in odvzemanjem različnih mok (ali pa tudi samo ene vrste moke), enostavna priprava in poljubno dodajanje sekundarnih sestavin, ki na koncu zavzamejo primarno mesto po okusu in aromi.



 

sestavine za eno štručko (na sliki)


300 g moke (100 g manitoba, 100 g koruzne moke Mlinotest, 50 g kostanjeve moke, 50 g riževe)
3 žličke pecilnega praška
1/2 žličke soli
50 g olivnega olja
1 navaden jogurt
100 g zdrobljene fete
pest sesekljanega svežega pehtrana



Moke presejemo skupaj, dodamo pecilni, sol, olivno olje, jogurt, zdrobljeno feto in sesekljan pehtran.
premešemo z leseno kuhalnico, potem še z rokami narahlo zamesimo. Oblikujemo štručko, jo postavimo na pekač obložen s peki papirjem in narahlo zrežemo z nožem na rezine.

 
Zrezano štručko damo v pečico na 170 stopinj za 30 minut.



Ponudimo lahko v prijetni družbi prijateljev ali znancev zraven kozarčka dobrega vina.  Ali pa kako drugače, kot nam srce poželi.

Želim prijeten konec tedna vsem obiskovalcem.

4 komentarji:

  1. mmmmmm
    ma, to zrežeš rezine od konca, pustiš tako skupaj in spečeš?
    Uf, bom poskusila, zgleda fenomenalno...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. točno tako, mojcej, zrežeš štruco pred pečenjem na rezine do konca, tako kot je na sliki, spečeš in z nožem ločiš rezine, ker se mogoče kje malo zataknejo. rezine so precej krhke in rahle, če želiš, lahko v testo dodaš jajce in bodo bolj kompaktne.

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Res so dobre, podoben recept sem objavila v postu "tozzetti z olivami in timijanom", pod skupino slano pecivo.

      Izbriši